Pandemi-hack!

Maker-lösningar och projekt som är extra intressanta vid pandemier av olika slag. Har du hittat denna sida och inte vet vad Makerspace är, ta gärna en titt på SVTs reportage, läs vidare på andra delar av denna webbplats eller kom och hälsa på när vi har öppet (om du är symptomfri och varit det de senaste två dygnen).

Delprojekt 1, Start 17 Mars 2020:
Reservlösningar för andnings och ögon/ansikts-skydd

Information/samarbetsinbjudan från Region Östergötland: Öppen Design COVID.PDF.
Bilaga 2 till ovanstående inbjudan: Riktlinjer skyddsutrustning sjukvårdspersonal

Uppdatering 20/3: Pandemihacket försöker hålla jämna steg med pandemin och sprider sig också över landet. Nu har vi riggat upp ett nationellt forum under rubriken ”Pandemihack” på https://forum.makersofsweden.se/ och försöker flytta över diskussion och engagemang dit. Vi tackar samarbetsorganisationen Makers of Sweden för hjälpen med att få upp ett forum så fort.

Se https://forum.makersofsweden.se/t/delprojekt-1-reservlosningar-for-andnings-och-ogon-ansikts-skydd/21 för vidare instruktioner

Lite extra info finns på en wikisida som kan uppdateras av medlemmarna (men wikiservern är lite trög ibland, så vänta, ladda inte om…).

Kommunikationskanaler

Föreningens kontaktvägar och forum beskrivs på https://makerslink.se/kontakta-makerslink/
I slack-kanalen #hackathon (https://app.slack.com/client/T04GX9BCW/C270SHDM3/files/F0105TBB0TG) skedde mycket av medlemmarnas initiala kommunikation i pandemi-hacket.

Nu är det primärt https://forum.makersofsweden.se/t/delprojekt-1-reservlosningar-for-andnings-och-ogon-ansikts-skydd/21 och relaterade diskussionstrådar som gäller. Tider och länkar till online-videomöten för diskussion kommer publiceras i den diskussionstråden när de schemaläggs.