Bli Makervärd

Vill du ha mer tillgång till Makerspace än under våra öppettider? Då kan du bli makervärd och låna en egen nyckel (personlig tagg) som ger fri tillgång till lokalen dygnet runt.

Genom att som värd hålla öppet minst 4 (men gärna 5+) gånger per 3-månaders-period (t.ex. 5x 3h) samt vara med på en säkerhetsgenomgång och ett fixarpass under perioden hjälper du till att vårt makerspace tillgängligt och aktivt. Om du väljer ett par dubbelpass så avverkar du många timmar på en gång och hinner ofta göra en hel del på egna projekt under tiden.

Vill du under perioden hålla workshops eller göra andra insatser så kan antalet pass du håller öppet vara färre efter överenskommelse med styrelserepresentant.

Som Makervärd är man på plats och håller öppet, berättar hur det fungerar för nya medlemmar samt håller lite koll på att saker och ting fungerar som det ska. Man behöver inte vara tekniskt kunnig på varken maskiner eller hantverk utan är där som den som kan peka medlemmar och blivande medlemmar i rätt riktning med sina frågor (slack, styrelsen, wiki, etc).

Perioderna är grupperade dec-feb, mars-maj, juni-aug, sept-nov. Du bestämmer och bokar själv in vilka pass du kan hålla lokalen öppen.

Hur?
Innan det är det dags för en ny period går ett anmälningsformulär ut via epost till alla medlemar där man kan skriva upp sig som värd. Säkerhetsgenomgången inför varje period ger kunskap (inklusive ändringar och nyheter) så att du kan känna dig trygg med att presentera spacet för besökare. Du ska som värd också ha ett (gratis) Slack-konto för att kunna ta del av information och kommunicera.

För att underlätta finns en checklista för makervärdar över vad som skall kontrolleras innan man lämnar lokalen.

Har du några frågor så kontakta makervard@makerslink.se. Vill du prova på hur det är att vara värd så kan du också kontakta makervard@makerslink.se så letar vi upp ett tillfälle då du kan gå tillsammans med en erfaren värd.